The Creators Community vant to millioner til gründerhus-konsept

18.03.2019
The Creators Community er ledende i Norden på å utvikle innovasjonshuber, og MESH er et kjent navn for mange. Nå skal de bygge opp en hovedhub for Drammens innovasjonsmiljø på rundt 4.000 m2 i samarbeid med det lokale eiendomsselskapet Vestaksen Eiendom AS.

– Målet vårt er å lage Drammens storstue for innovasjon, med nasjonale og internasjonale koblinger og muligheter, sier Anders Mjåset fra The Creators Community.

 

I november 2018 inviterte Næringsvekst 2020 til en åpen konkurranse med hensikt å premiere byens mest lovende og komplette gründerhus-konsept. Tre meget gode søknader ble sendt inn til konkurransen hvor premien er to millioner kroner i tilskudd til et gründerhus-konsept. Vinneren ble offentliggjort i Storstua i Drammen rådhus mandag 18. mars, og vinneren – The Creators Community – er imponert over at byen inviterte til en slik konkurranse.

 

– Det viser at Drammen satser med handling fremfor ord. Det er også, etter min mening, det ryktet byen har opparbeidet seg i løpet av de siste 20 årene, og det er kult å se at det stemmer også i forhold til entreprenørskap og satsning på innovasjon, sier Mjåset.

 

– Hvorfor valgte dere å bli med i konkurransen?

 

– Vi har lenge tenkt på Drammen som en spennende by for en ambisiøs innovasjonshub, og vi har faktisk jobbet med å finne gode muligheter i byen i nesten to år. Vi synes byen fremstår som risikovillig og offensiv, med et spennende gründermiljø som trenger infrastruktur og tjenester på internasjonalt nivå. Byen har også vist at næringslivet og det offentlige samarbeider bra, så vi har tro på at vi skal klare å få stor backing og mye engasjement rundt prosjektet vårt. Målet vårt er å lage Drammens storstue for innovasjon, med nasjonale og internasjonale koblinger og muligheter.

 

Imponert ordfører

Tilskuddet, som er på 2 millioner kroner over to år, er et resultat av et spleiselag mellom næringslivet og Drammen kommune. Ordfører Tore Opdal Hansen er imponert over vinnerkonseptet.

 

– Et gründerhus er en god ramme for videre gründerskap, og med et så gjennomtenkt konsept som The Creators Community har levert blir det et fantastisk godt tilskudd til byen og byens gründere. Det har vært mange etableringer i Drammen det siste året, og denne nye satsingen vil bedre rammebetingelser for både nåværende og nye gründere. Jeg gleder meg utrolig mye til å følge utviklingen av Drammens nye gründerhus.

 

Les hele saken på DrammenWorks HER