Mangfold og inkludering

Utenforskapet fra arbeidslivet er en av de største samfunnsutfordringene vi står ovenfor. I Norge, og Drammensregionen, står over 20 % av befolkningen i alderen 20-66 helt utenfor arbeidslivet. Noen ønsker å stå utenfor, men de aller fleste ønsker å kunne benytte kompetansen og ressursene sine til verdiskapingen i samfunnet. FN har blitt enige om 17 mål som alle verdens nasjoner skal jobbe for å nå innen 2030. Bærekraftsmål 8 sier at alle skal ha anstendig arbeid og økonomisk vekst, og Norge har som delmål 8.5 at ”innan 2030 oppnå full og produktiv sysselseting og anstendig arbeid for alle kvinner og menn, inkludert ungdom og personar med nedsett funksjonsevne...” For å nå dette målet og leve opp til våre forpliktelser så må vi alle kjenne på vårt ansvar og bidra til inkludering. Sammen kan vi gjøre en forskjell og gjøre vårt lokalsamfunn mer inkluderende og tolerant.

Ressursgruppen skal arbeide for sosial bærekraft, øke kunnskapen om utenforskap, legge til rette for samarbeid på tvers av sektorer, skape møteplasser og bidra til å øke innenforskapet i arbeidslivet.

  1. Innovasjon og kreativitet: Ulike perspektiver og erfaringer fører til mer kreative løsninger og innovasjon. Mangfoldige team kan se problemer fra ulike vinkler og komme opp med bedre ideer
  2. Bedre beslutningstaking: Når team består av mennesker med ulike bakgrunner, kan de ta mer informerte og balanserte beslutninger, noe som kan forbedre resultater.
  3. Kundeinnsikt: En mangfoldig arbeidsstyrke kan bedre forstå og imøtekomme behovene til en variert kundebase, noe som kan øke kundetilfredsheten og lojaliteten.
  4. Tiltrekke og beholde talenter: Bedrifter som fremmer inkludering tiltrekker seg et bredere spekter av talenter. Folk ønsker å jobbe et sted hvor de føler seg verdsatt og inkludert.
  5. Bedre omdømme: Selskaper som aktivt arbeider med mangfold og inkludering oppfattes ofte som mer ansvarlige og etiske, noe som kan forbedre merkevaren og omdømmet.
  6. Økt økonomisk ytelse: Forskning har vist at mangfoldige organisasjoner kan ha bedre økonomiske resultater. Dette kan skyldes de nevnte faktorene som fører til økt innovasjon og bedre beslutninger.

 

Ressursgruppen for mangfold og inkludering jobber aktivt for å:

  •  
  •  

 

Arbeidsform:

  • Ressursgruppen har jevnlige møter, ca seks ganger i året og ved behov.
  • Ressursgruppen inviterer eksterne ressurser inn etter behov.
  • Ressursgruppen tar initiativ til faglige seminarer, konferanser, politiske møter og synliggjøring av viktigheten ved mangfold og inkludering i arbeidslivet
  • Ressursgruppen kommer med uttalelser til offentlige planer og relevante politiske prosesser.
  • Ressursgruppen utgjør en stemme i samfunnsdebatten, både med å sette viktige temaer på dagsorden, men også å gå inn i relevante debatter for å spre kunnskap og påvirke retning.

 

Se oversikt over gruppens medlemmer nederst på siden.

Ønsker du å vite mer om ressursgruppens arbeid?
Kontakt Næringsforeningen v/Cecilie Brunsell
Tlf: 924 33 857 – cecilie.brunsell@nfdr.no

 

Medlemmer

David Correia Hemmingsen
leder
Bedrift: Eiker Vekst
Ole Petter Diseth
Bedrift: IA Bransjeprogram for Bygg og Anlegg
Ingeborg Skaalen Berg
Bedrift: SpareBank 1 Sørøst-Norge
Tonje Solstad
Bedrift: Svelvik Produkter
Katrine Christiansen
Bedrift: NAV Drammen
Andre Evensen
Bedrift: Manpower
Rolf Degn Jensen
Bedrift: Strømsø 2030