Foto: Per-Jan Brekke

"Slik knuste hun glasstaket og fikk drømmejobben"

21.02.2019
Safaa fra Gaza. Ordene rimer, men der stopper all prosa om jenta som kom fra Palestina til Bodø og Drammen...

Safaa er ung, begavet og lidenskapelig opptatt av arkitektur, byplanlegging og bærekraft. Bachelor fra Universitetet i Gaza, Master fra Leuven i Belgia og et stipend som førte henne til Beijing.

 

Det skulle allikevel ta nesten 4 år før hun fikk jobb i Norge.

 

Safaa er en klok jente. Hun forsto at norsk språk og utholdenhet er nøkkelen for å komme inn på arbeidsmarkedet i Norge. Hvis jeg hadde spurte henne tror jeg at «gi aldri opp» hadde vært hennes mantra.

 

Søknad på søknad. Noen intervjuer, men for det meste null svar. Som hennes mentor hadde jeg lyst til å rope ARBEIDSGIVERE TA DERE SAMMMEN! Dere må svare selv om kandidaten ikke er aktuell! (Jeg ropte ikke. En mentors oppgave er å stå i kulissene, men virksomheter som ikke svarer på en søknad står lavt i kurs).

 

Var det en plan eller hadde vi flaks? Det at programledelsen i mentorordningen til Internasjonale Drammen matchet akkurat oss to. For Safaa ville lykkes og det har vært drivkraften i vår relasjon. Til tross for skuffelsene og nedturene på veien mistet hun aldri målet av syne. Det har vært spennende, lærerikt og en berikende erfaring for meg som har vært så heldig å få følge henne i ett og et halvt år.

 

Kilde: Mentor for Internasjonale Drammen - www.beritbjerknes.no

 

Foto: Per-Jan Brekke

 

Les hele saken her: https://www.beritbjerknes.no/knuste-glasstaket-fikk-drommejobben/?fbclid=IwAR2-gx6sYvlOGqgO3lCrgHN3exyBsERGcd-pThdyVUo35fNMPZDB8SR0_8o

Foto: Per-Jan Brekke
Foto: Per-Jan Brekke