Prosjektet gir resultater på sikt

25.02.2019
dt.no | "Næringsforening-leder Rune Kjølstad forsvarer Næringsvekst 2020 og mener det gir resultater på sikt. – Drammen kommune har fått utrolig mye ut av disse pengene, mener Kjølstad. Nå skal forskning gi svaret på hva man har oppnådd med prosjektet."

Fra flere hold er det blitt stilt spørsmål ved hva man har oppnådd med Næringsvekst 2020, som erstattet Omdømmeprosjektet.

 

Næringsvekst 2020 er et fireårig samarbeidsprosjekt mellom Drammen kommune og Næringsforeningen i Drammensregionen, og skal bidra til å skape flere arbeidsplasser. Kommunen bidrar med to millioner i året til prosjektet, som Næringsforeningen administrer.

 

– Kommunen har fått mye ut av pengene, fordi prosjektet er et felles løft sammen med næringslivet. Næringslivet har skutt inn halvparten av midlene til prosjektet, sier Rune Kjølstad.

 

– Spille hverandre gode

 

Han mener det viktigste for å skape næringsvekst er å spille hverandre gode og få fram suksesshistoriene. I så måte er lokalavisen viktig, og i et debattinnlegg kritiserte Kjølstad Drammens Tidende for ensidig negativ og kritisk vinkling.

 

Ansvarlig redaktør Kristin Monstad slo tilbake i svaret til Kjølstad: – Kjølstad demonstrerer manglende rolleforståelse, han burde bruke mer tid på å kjempe Drammens kamp.

 

Redaktøren mente utbetalingene fra kommunen til Næringsforeningen skapte utfordringer for næringslivets vaktbikkje. Hun utfordret Rune Kjølstad til å stille i et intervju for å svare på spørsmål om problemstillingene hun reiser, og det gjør Kjølstad gjerne.

 

Kilde: dt.no

 

 

Les hele saken på dt.no (+)