5
GOD BUTIKK:
Semra Ugur og Elite Mat omsatte i 2015 for 47 millioner kroner
i de 275 kvadratmeter store lokalene i Tollbugata som i løpet av sommeren har blitt
doblet i størrelse.
I KASSA:
Semra tar ofte en økt i kassa og Abbas Bajallan er en av mange fornøyde
kunder.
T S DAG 2 016 • NÆR I NGS L I V E T S DAG 2 016 • NÆR I NGS L I V E T S DAG 2 016 • NÆR I NGS L I V E T S DAG 2 016 • NÆR I NGS L I V E T S DAG 2 016
Fjell, men nå har hele familien etablert seg på Gulskogen,
fordelt på tre rekkehus.
I likhet med Petter Stordalen startet karrieren til Semra med
jordbær. – Jeg begynte å plukke jordbær i Lier hver eneste
sommer fra jeg var 10 år, og da jeg ble 15, begynte jeg i tillegg
å jobbe bak ostedisken på Aka og senere på Delikat.
Pappa Ugur startet i mellomtiden dagligvarebutikk i Torggata
i Oslo som de leide av Olav Thon, men i 1996 fant familien ut
at de skulle avvikle og dra tilbake til Tyrkia.
RINGTE THON
– Vi var jo på en måte psykisk tilstede i Tyrkia hele tiden, men
da vi kom tilbake, fant vi ut at virkeligheten og hverdagen i
Tyrkia ikke var slik vi hadde håpet og drømt om. Så da dro vi
tilbake til Fjell, og jeg ringte Olav Thon igjen som skaffet oss
nye butikklokaler i Brugata i Oslo, forteller Semra.
– Thon har vært flink til å legge til rette for oss. Han kjørte
oss rundt for å finne passende lokaler og kom ofte innom
butikken med smågaver. Da vi flyttet butikkdriften fra Oslo til
Drammen fikk pappa en «lykkeseddel» av ham, smiler hun.
For i 2002 bestemte familien seg for å flytte butikkdriften til
Tollbugata i Drammen der Semra tok over hovedansvaret.
OMSETTER FOR 150 MILLIONER
– Det var tøft i starten. Vi hadde vel knapt 2500 kroner i dag-
lig omsetning. Men så fikk vi litt hjelp ovenfra i og med at en
transportstreik sørget for at de store matvarekjedene gikk tom
for en del varer, mens vi som familiebedrift fraktet varene selv.
Dermed fikk vi mange nye kunder og siden har det bare gått
én vei, forteller den driftige 46-åringen som i fjor omsatte for
47 millioner kroner i butikken på Strømsø.
s